Thursday, September 19th, 2019

Юбилеен октомври за Британски Културен Център

November 5, 2017 by  
Filed under Recent News

Театрално и приказно-сугестопедично бе настроението на екипа и гостите на Британски Културен Център на 22 октомври в „Морското казино“. Рекорден брой носители на Кеймбридж сертификати и техните родители с удоволствие се включиха в интерактивното представление на Marigold Dawn Fitzpatrick( Златина Петкова) и Sophie Davidson (Касия МакЛийш). Детските сертификати “Starters”, “Movers”, “Flyers” и KET изненадващо „изскачаха“ от пощенската кутия на Златокоска (Яна Желева), от златното яйце на Джак с вълшебните бобчета(Антонио Бакалов), изпод дюшеците на капризната принцеса и граховото зърно(Огняна Дечкова) и от второто гърненце с мед на Мечо Пух (Николета Михалева). Публиката влизаше в диалог с „ актьорите“ и помагаше с глас и движение за пресъздаване на приказните сюжети. Най-триумфално на сцената застанаха онези деца, които Кеймбридж удостои със 100 – процентово отличие: “Starters”-Цветина Дженезова, София Мамарова, Калина Николова, Николай Воденичаров, мартин питропов; “Movers”- Ралица Златинова, Недко Недков, Никола Димитров; “Flyers”- Николета Михалева. За победителите свири на цигулка Радион Страхов и танцува Тееодора Долчинкова със своя партньор Валентин Желязков.

Нашите тийнейджъри с изненада научиха за „ тайно споразумение“  между Кеймбридж и Хогуърдз и се озоваха на неочаквано влаково пътешествие из Шотландия в преследване на куриера и техните дългоочаквани сертификати, които той „ изгуби“. Едни от най-приятните изненади на това пътуване бяха срещите с пеещия шотландец (Доналд МакЛийш) и танцуващите аржентинско танго Боян Попункьов и Ксения Гребен. Абсолютните шампиони на вечерта бяха победителите в категории В2, С1 и С2 както следва: Димитър Димов; Рая Ранкова; Николай Димитров и Никола Костадинов. Рекорден брой наши ученици получиха сертификат, удостоверяващ владеене на английски език на по-горно от очакваното ниво. Развълнувани, родителите изпяха за своите деца песента „Страхотен ден“.

Събитието завърши с непринудени разговори около нашата здравословна почерпка – солени мъфини от лимец по семейна рецепта на г-жа Петкова и домашно приготвени бонбони от ядки и плодове, изработени от екипа на магазин „Био –Бургас“.

Г-жа Златина Петкова би искала най-сърдечно да благодари на всички бургаски семейства, които й се довериха преди 20 години и онези, които избират екипа на Британски Културен Център и до днес.
[slideshow_deploy id=’1567′]

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!