Wednesday, April 1st, 2020

Petya Mihaylova


Здравейте,

Казвам се Петя Михайлова и съм учител по английски език от 2000г. Езика научих добре в бургаската Английска гимназия, а по-късно го усъвършенствах във факултета по приложна лингвистика. Там получих и своята педагогическа подготовка.

Още в началото направих своя избор да работя в сферата на частното образование, защото тук намирам едни от важните условия за пълноценно усвояване на чужд език, а именно работа в малки групи и комуникация с мотивирани деца и младежи.

Вече 11 години съм част от екипа на Британски Културен Център. Преподавам английски език на почти всички нива – от начинаещи малки деца до много опитни младежи на ниво С1. Това ми позволява да осмисля стълбицата на израстване на всеки наш ученик, да познавам в детайли всички учебници и годишния ритъм на нашата работа. Преди  няколко години ми бе поверена длъжността на заместник-директор по административните въпроси и се старая да допринасям за школата и с доброто си познаване на деца и родители, както и с моето желание да изберем за тях най-подходящото ниво и време за учебните занятия.

Мисля, че в работата много ми помага отглеждането на моите две деца- двама сина на 19 и 13 години. Благодарение на тях познавам отблизо детската и тийнейджърска психика и имам реалистични очаквания от своите ученици. Вероятно затова се чувствам уверена да преподавам на всички възрастови групи.